Durisol povišene gredice trendi dio terasa i vrtova

Vrtlarenje u povišenoj i ekološki prihvatljivoj gredici.

Povrtnjak, ukrasni ili začinski vrt bez kemikalija na kamenoj podlozi ili lošem tlu? Moguće je, a za realizaciju svega navedenoga budući vrtlar ne mora se previše ni umarati – rješenje je u povišenim gredicama!

Bit povišene gredice je da se površina obradive zemlje nalazi znatno više od tla, što je omogućeno jednim posebnim kazetnim rješenjem. Vrtovi u visini stola ne štede samo vrtlarovu kralježnicu, već imaju i druge brojne prednosti: budući da se kazete pune zemljom koja odgovara vrsti biljaka koje će se uzgajati i neovisno od postojećeg tla (ili nedostatka istog), biljke se brže razvijaju, nisu izložene korovima i nije potrebno primjenjivati kemijska zaštitna sredstva. Plodovi koji brzo sazrijevaju mogu se u potpunosti uzgajati na „organski“ način.

Povišena gredica može se graditi od drveta – čak i paleta – kamena, opeke pa čak i auto guma, ali za njihovu gradnju potreban je stručnjak ili majstor. Međutim, sastavljanje Durisol visokih gredica može obaviti čak i laik: zahvaljujući elementima koji se međusobno lagano slažu i dobro variraju. Vrt ili dvorište nevjerojatnom će brzinom biti bogatije za gredicu koja je ugodna za oko. Nema potrebe za temeljnom građevinom, toplinskom izolacijom ili oblaganjem folijom – čim vlasnik sastavi kazete kao „lego kockice“, već ih može puniti zemljom. Donji sloj čine krupnije grane (grane drveća, lišće), nakon toga slijede manje grančice i trava te na kraju odabrana zemlja za cvijeće. Nakon toga, već su na redu biljke i sve to obavite u istom danu!

Za proizvodnju Leier Durisol elemenata koristi se mineralizirana, reciklirana piljevina (smanjujući na taj način industrijski otpad), što znači da su Durisol elementi od prirodnih materijala i da ne opterećuju okoliš. Durisol se također dokazao i kao građevni materijal koji je otporan je na plijesan i koji odlično izolira toplinu i vlagu. Tamna nijansa boje koja se koristi za proizvodnju visokih gredica također apsorbira i sunčevu toplinu, što djeluje blagotvorno na rast mladica.

Brzi uspjeh, transparentnost i lagana dostupnost ovu metodu čine privlačnom za vrtlare početnike, školarce ili starije osobe, ali i nude i nova zadovoljstva stručnijim vrtlarima. Primjenom Durisol visokih gredica mogu se kreirati prava mala eko-gospodarstva u visini stola.

U Leier ponudi za vrt možete birati između više dimenzija i oblika Durisol gredica. Najjednostavnija od njih i najmanje prostora zauzima kvadratna. Međutim, prema veličini i prostoru koji zauzimaju, na raspolaganju vam stoje pravokutni i šesterokutni oblik te gredica u obliku slova „U“. Sve stranice najmanje Durisol visoke gredice iznose 120 cm, a najveća gredica ima dužinu 4,5 m. Međutim, svima njima je zajednička visina od 80 cm, što je visina prosječnog stola.

Pronađite ih u BAT-u i započnite sa vrtlarenjem!

Radno vrijeme
Čakovec pon-pet: 7:00-20:00
sub: 7:00-19:00
ned: zatvoreno
Mursko Središće pon-pet: 7:00-16:00
sub: 7:00-13:00
ned: zatvoreno
Caffe bar BAT pon-pet: 6:00-20:00
sub: 6:00-19:00
ned: zatvoreno
Kiosk brze hrane privremeno zatvoreno

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće