Visoke gredice PlantIN – novo u ponudi

Zašto su vreće za sadnju i visoke gredice od filca bolje od klasičnih gredica?

U vrtlarstvu se visoke gredice koriste već duže vrijeme. Na zelenim površinama su alternativa klasičnim vrtnim gredicama, gdje najviše trpe koljena i leđa. Izvrsna su alternativa plastičnim koritima u urbanim vrtovima na balkonima. Visoke gredice puno su bolji izbor za uzgoj povrća od ostalih balkonskih rješenja jer omogućuju biljkama da razviju snažan korijenov sustav. U njima se korijen širi dublje nego u koritima, koja su obično plića.

Zašto upotrebljavati HomeOgarden PlantIN vreće za sadnju:

  • Potiče zdrav korijenski sustav
  • Lakša kontrola temperature
  • Odlična vodno-zračna propusnost
  • Onemogućeno pretjerano zalijevanje
  • Estetski lijepog izgleda
  • Jednostavna za čuvanje i premještanje
  • Ima izdržljive ručke za nošenje
  • Dugovječna
  • Ekološka alternativa plastičnim posudama
  • Bez umjetnih boja i impregnacije

   
Screenshot 2023 02 20 at 08 22 01 Vreća za sadnju 37 l PlantINTrendovski izgled i zdrav dom za biljke
Vrtlarenje u PlantIN vrećama Visoke gredice nije samo još jedan popularan trend. Pomoću vreća lako stvarate prave povrtnjake u svom domu. Funkcionalne su i jednostavne za prenošenje, a uz to i vizualno privlačne.

Napravljene su od čvrste prirodne tkanine koja omogućava da biljke bolje uspijevaju, jednako kao u plastičnim posudama. Zbog prozračnog materijala biljke se neće pregrijavati, kao što se događa u koritima i plastičnim posudama već će zrak i voda ravnomjerno kružiti. Biljke zasađene u PlantIN vreće Visoke gredice nemoguće je previše zaliti, jer višak vode otječe iz njih.

  
PlantIN vreće Visoka gredica napravljene su od filca i moći ćete ih koristiti dugi niz godina. Izvan sezone (zimi), jednostavno ih možete pohraniti gdje god želite, jer ne zauzimaju puno prostora. Vreće će vam pomoći u stvaranju održivog i ekološkog vrta, čak i ako vam nedostaje prostora.
   
Uporaba visokih gredica PlantIN
PlantIN Visoka gredica jednostavna je za korištenje. Koristite je umjesto plastičnih korita, posuda, lonaca ili visokih gredica. Visoka gredica izrađena je od filca, tako da je možete lako preklopiti i spremiti nakon upotrebe. Zalijevajte umjereno i postupno u zatvorenom prostoru. Ako je zemlja u vreći za sadnju suha, prvo je navlažite raspršivačem. Brzim zalijevanjem voda će prebrzo istjecati iz vreće.

PlantIN Visoke gredice odične su za urbano vrtlarenje na terasama, balkonima ili na otvorenom, a u vreće možete posaditi sve vrste biljaka. Broj vreća koja vam je potrebna za sadnju ovisi o broju sadnica koje želite posaditi i o prostoru koji imate na raspolaganju. Provjerite koliko prostora je potrebno odabranoj sadnici i na temelju toga odaberite količinu vreća za sadnju.

  
Kako postići najbolje rezultate?
Za početak svake sadnje biljkama je potrebna kvalitetna prirodna podloga. Zato preporučujemo da za sadnju koristite organski supstrat s kokosovim vlaknima. Svaka urbana gredica u vreći za sadnju također treba izvrsno organsko gnojivo.
Organsko gnojivo u količini od 700 g na 70 l zemlje biti će pravi odabir za vaš mali gradski vrt. U gnojivo su dodane mikorizne gljive i prirodni poboljšavači tla. Na taj će način biljke dobiti dovoljno hranjivih tvari za bujan rast.

    

Znate li što ne želimo imati na našim vrtnim gredicama?
Plastiku! Korita od plastike i plastične folije uobičajeni su dodaci za vrtlare. Plastični materijal je potpuno nepropustan i zemlja se doslovce kuha u vrućim ljetnim mjesecima. Istovremeno s upotrebom plastike se ispuštaju mikročestice plastike u zemlju. Te male čestice su izuzetno otrovne, a istraživači su ih pronašli u ljudskim i životinjskim organima. Ako želite svoj vrt održati što zdravijim i ekološkim, preporučujemo da prilikom sadnje koristite samo prirodne materijale. Sadnjom u PlantIN Visoke gredice na prirodan način spriječiti ćete nepotreban rast korijena i oštećenja koja nastaju prilikom sadnje u plastična i druga korita.

Prirodna tkanina vreće za sadnju olakšava cirkulaciju zraka i vlage. Za razliku od vreća, plastična korita brže se zagrijavaju na vrućini i izravnom svjetlu. Zagrijana zemlja predstavlja ogroman stres za biljke i korisne mikroorganizme. Materijal (tkanina) PlantIN Visoke gredice je potpuno prirodan i nije impregniran kemikalijama, pa je potpuno siguran za upotrebu, okoliš i životinje.

Radno vrijeme
Čakovec pon-pet: 7:00-20:00
sub: 7:00-19:00
ned: zatvoreno
Mursko Središće pon-pet: 7:00-18:00
sub: 7:00-13:00
ned: zatvoreno
Caffe bar BAT pon-pet: 6:00-19:30
sub: 6:00-19:00
ned: zatvoreno
Kiosk brze hrane BAT-ko pon-pet: 8:00-15:00
sub: 9:00-14:00
ned: zatvoreno

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće